Wednesday, August 27, 2008

Teka-teki selama ini telah terjawab...

26 Ogos 2008 telah terjawab segala persoalan dan teka-teki oleh rakyat Malaysia di mana kemenangan DSAI yang telah diduga oleh penyokong dan pendokong PR selama ini.

Media utama yang menjadi alat dan balaci UMNO saban hari menimbulkan teka-teki dan fitnah terhadap PR khususnya DSAI sehingga ianya telah menjadi tanda-tanya kepada rakyat apakah tindakan berani Say Fool melakukan 'mubahalah' iaitu sumpah laknat kununnya beliau di pihak yang benar kerana perbuatan sumpah tersebut berani berdepan dengan laknat Allah swt supaya dilihat benar oleh sebahagian masyarakat khususnya orang UMNO yang menjadikan media bangang kuli balaci UMNO sebagai kiblat dan rujukan.

Pengakuan berani Ust Ramlang Porigi mestilah diberi pujian kerana pastinya dia akan berhadapan dengan risiko besar iaitu kemungkinan tekanan dari UMNO dan kemungkinan beliau akan di buang kerja. Syabas ust Ramlang! Bukan macam ulama pengampu UMNO yang dengan begitu tergesa-gesa tanpa menilai dan mengkaji mengatakan bahawa sumpah Say Fool adalah benar. Alangkah rendahnya maruah mereka..Nakhaie, mufti Wilayah.. sanggup sengkongkol dengan pembawa fitnah.

Media balaci UMNO berperanan sebagai penyerang barisan hadapan UMNO dengan peluru-peluru yang disumbatkan oleh UMNO yang menyorok di belakang mereka. Bermula dari tuduhan Liwat DSAI, kemudian Mubahalah Sayfool sehari sebelum penamaan calon kemudian dibesar-besarkan dengan menemuramah ulamak-ulamak pengampu supaya rakyat percaya, kemudian penangkapan dua orang Exco Kerajaan Negeri Perak kerana kununnya terlibat dengan rasuah dan penyalah gunaan kuasa supaya menjejaskan sokong rakyat kepada DSAI pada PRK Permatang Pauh.

Saya rasa UMNO masih lagi tercari-cari dan teraba-raba mencari peluru untuk menambahkan sokongan rakyat kepada mereka dan mencari jalan untuk memecah belahkan kesepaduan PR. Lihatlah ezam dengan roadshow murahan terhegeh-hegeh ke sana kemari semata-mata mencari publisiti murahan supaya rakyat berpaling dari menyokong PR. Begitu juga menghasut ahli PAS dengan mengungkit perbuatan DSAI semasa dalam UMNO yang menyerang PAS. Ezam juga adalah alat dan peluru UMNO bagi mengelirukan rakyat dengan propaganda murahannya. Insyaallah ahli PAS kebanyakannya memahami Islam dan kita mesti ada satu sikap positif iaitu sifat pemaaf yangmana ini adalah suatu sikap yang telah ditunjukkan oleh Rasulullah saw dalam dakwah baginda.

Kemenangan DSAI sebagai calon PKR pada PRK Permatang Pauh sebagai menjawab segala persoalan rakyat. Rakyat sudah jemu dengan janji manis UMNO BN, rakyat sudah semakin cerdik dan tahu memilih pemimpin yang mereka yakini kebenarannya. Rakyat tidak perlu digula-gulakan dengan tawaran dan janji palsu dan tidak dikelabukan dengan taburan fitnah oleh media kuli UMNO.

Sebenarnya media seperti TV3 dan RTM lah penyebab kepada kekalahan teruk UMNO BN pada PRU 12 dan PRK Permatang Pauh. Semakin TV3 dan RTM 1 menyebar fitnah semakin bertambah sokongan rakyat kepada PR.Teruskanlah wahai wartawan TV3 dan RTM...jadi alat kepada pemimpin UMNO, sebenarnya peranan kamu memenangkan PR dan kempen untuk PR.

Penutup

Sesungguhnya senjata UMNO semakin tak mengena, peluru sentiasa tersasar, apa yang dibuat serba tak kena. Ini adalah sebagai suatu isyarat bahawa tidak lama lagi UMNO BN akan jatuh dan tersungkur. Kita saksikan tidak lama...lagi. Insyaallah.

No comments: