Saturday, November 22, 2008

Ya ALLAH Rezekikan KAMI SYAHID Di JALANMU

Di sini saya sertakan beberapa keping gambar yang menceritakan segala-galanya tentang perjuangan mereka memburu syahid. Jika ditanya kepada saya sebelum ini, saya lebih senang untuk berdiam diri dan kadang kala saya menjawab mereka lebih faham tentang kondisi mereka di Indonesia dan mereka tentu mempunyai sebab tertentu sewaktu merancang pengeboman di Bali dulu.

Mereka hanya tenang sahaja menghadapi saat-saat kematian.Kerana mereka tahu mereka menghadapi saat-saat kematian yang di redhai oleh Allah S.W.T.Lihat lah ketenagan muka-muka mereka yang saya serta kan di atas.Mereka tidak langsung merasakan gementar pada saat-saat kematian mereka itu.

Apa yang mereka lihat? Apa yang mereka nampak? Adakah telah terpampang dihadapan mereka syurga abadi disamping kelibat bidadari milik mereka telah melambai-lambai untuk menyambut kedatangan wira masing-masing?Mari lah kita azam kan diri kita untuk menemui syahid di jalan Allah S.W.T.Bersama-samalah kita berdoa moga Allah menemukan syahid keatas kita khusus nya ummat islam.


وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبيلِ اللّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْيَاء وَلَكِن لاَّ تَشْعُرُونَ


"dan janganlah kamu menyangka bahawa mereka yang gugur dijalan Allah itu mati, bahkan mereka itu hidup dan kamu tidak menyedarinya"

Azamkanlah di dalam diri kita untuk mati syahid. Hebatkanlah tekad kita untuk menafkahkan jiwa kita ke jalannya. Gunakanlah segenap tenaga dan setiap ruang yang ada untuk menaikkan kalimah Allah. Jika dengan cara berperang, maka berperanglah. Jika belajar, maka belajarlah. Jika melalui penampilan, maka gunakanlah. Jika melalui pekerjaan, maka bekerjalah. Apa yang penting, bawalah Islam bersama-sama. Seeru Ala BarakaatiLlah.Semoga Allah memakbulkan doa kita.

Allahuakbar.. Allahuakbar.. Allahuakbar..